Some of the Common steps to be followed to Solve the Problem
- Analyse the Code step by step While Running the Code Analyze the Log Step By Step
- Use Print Statement then and there to find till which the function is working
- If you are working in UI related Work Check the Resource Id Package name is correct
- Do manually the testcase is Working
- Check the build is Current build
- The function Schould be called correctly
- If any registration is done after that the Spinner or loader may come We schould analyse that during testing because in the Code they may be forget to handle this situation of loader or spinner
- while running anything if TestNg error came first check the jars are there in the respective lcations Clean the build and build again
- ADB related issues if Multiple Services run in background your code will call unnecessary functions so you can kill all thhe services I have mentioned in the Error :11 you can proceed that
- Check the respective APK installed in the device
1.Error:
[TestNG] [Error] No test suite found. Nothing to run
Usage: <main class> [options] The XML suite files to run
Solution:
while running Command Path Schould be Correct
Example:
src/test/com/activity/second
src/test/com/Activity/Second (Case Sensitive)
2.Error :
RHEL not found
or Failed to bootstrap /home/local/ANT/rzamzn/rzamzn/Subs/env/JDK8-1.0/runtime:
Solution:
brazil ws --use --platform RHEL5_64
3.Errors
Assert function does not return Boolean
Example:
TestStatus &= assertTrue(uiHandle.validateAndAcceptOffer(DynamicUpsellConstants.AUDIBLE_ID),"Validating and accepting Audible");
Solution :
TestStatus &= uiHandle.validateAndAcceptOffer(DynamicUpsellConstants.AUDIBLE_ID);
4.Errors:
Unwanted Errors in Eclipse like log cannot be resolved
Sollution:
Project - Clean
Select the below terms
Clean all projects
start a build immediately
Build the entire workspace
5.Error :
no suitable constructor found for Date(no arguments)
[javac] constructor Date.Date(int,int,int) is not applicable
[javac] (actual and formal argument lists differ in length)
[javac] constructor Date.Date(long) is not applicable
[javac] (actual and formal argument lists differ in length)
Solution:
Import java Date Function
6.Error:
In imports Log can be resolved
Solution:(For Eclipsce)
- Right Click the file
- Build Path
- ConfigureBuildPath
- Libraries
- Add Library
- Brazil managed Dependencies
- Next
- Finish
- Ok
7.Error:
Failed to Bootstrap Error is also due to the following Mistakes
Solution:
If there is a Service and Model
We should run the model First and then we want to run the service
If we run the Service First then it throughout the Error Failed to bootstrap
8.Error:
'Java Null Pointer Exception
Solution:
Due to Many reasons it may Come
Boolean Variable declared but not yet Initialised anywhere
9. Error :
Any Path like image or any other files aceessed in source Java file If it not given correctly it doesnot shows error
Solution:
/datafiles/sampleimage.png is Incorrect
Example : datafiles/sampleimage.png need to give
10.Error:
In UI Automator E/ddms: transfer error: Permission denied
Solution:
Start adb as root
11.Error
If ADB is not responding it may be the multiple services can run at a time in bacground so you need to kill the services
Solution:
Step1:
ps -ef | grep -i adb
rzamzn 3710 3689 0 17:25 pts/11 00:00:00 sh -c adb wait-for-device
rzamzn 3711 3710 0 17:25 ? 00:00:00 adb wait-for-device
rzamzn 3713 3711 0 17:25 pts/11 00:00:00 adb -P 5037 fork-server server
rzamzn 3994 3501 0 17:27 pts/11 00:00:00 adb reboot
rzamzn 4265 3501 0 17:35 pts/11 00:00:00 grep --color=auto -i adb
List of Services will be displayed
Step2:
kill -9 3710
kill -9 3711
kill -9 3713
kill -9 3994
12:Error VNC related Issues
Connection refused due to Security issues or upgrade to recent versions from relavnc
Solution:
type this command
gsettings set org.gnome.Vino require-encryption false